Felkészülés az Akasha bevezető tanfolyami részvételre

Bár az avatáson való részvétel különösebb előkészületeket vagy előzetes ismereteket nem igényel, néhány dologra azonban mégis szeretném felhívni a figyelmedet. Ez a tanfolyam úgynevezett élő mesteres beavatás, amelynek megvannak a maga különlegességei.


Először is, mi az, hogy élő mester, és vannak halott mesterek is, vagy most hogy van?

Akasha feljegyzések
Mindenféle mesterek vannak. Az élő mester az, aki egy személy, egy emberi testben él, és valamilyen energetikai folyamat által közvetlenül tud neked átadni valamit.
Vannak ezen kívül nem élő mesterek, olyan energialények, akik emberi formában soha nem öltöttek testet. Ilyenek például az angyali neveken ismert mesterek, Mihály, Gábriel, Rafael, és a többi. Illetve vannak olyanok, akik valaha éltek emberi formában, de most csak tiszta energiaként léteznek (pl. Jézus, és számos bodhiszattva). Tehát ezeken az avatásokon konkrét személy nincs jelen, egyenesen energetikában kapod meg az avatást. Ilyen volt például az, amikor Usui mester, a reiki újkori atyja 21 napot töltött egy hegyen meditálva, hogy megkapja a reiki gyógyításhoz és beavatáshoz szükséges információkat.
Fő mestereink még ezen kívül a könyvbéli mesterek, akiknek szintén sokat köszönhetünk. Ebben az esetben ritkább az energetikai csatornázás, de nem lehetetlen (aki olvasott már pl. Kryon közvetítéseket, érezhette). Talán itt hangsúlyosabb a tárgyi tudás része, de nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a könyvekben is benne vannak azok a mesterek, akik papírra vetették azokat a bizonyos gondolatokat - s ezáltal azokat a bizonyos rezgéseket.


Mi történik egy avatás során?

Az avatás gyakorlatilag egy olyan csatornázási mód, amely segít az avatandó személynek elérni egy bizonyos állapotot, rezgésszintet, csatornázottsági tisztaságot. A reiki avatások során például az történik, hogy megtisztítjuk (a megfelelő szimbólumokkal és rituálékkal) az avatásra jelentkezett személy azon csatornáit, amelyek a reiki továbbítására, és a reikivel való kezelésre alkalmasak. Ez egy konkrét, keretbe foglalt metódus.
Az Akashába való beavatás során pedig a résztvevők elérik azt a tudatállapotot, amikor közvetlenül a Forrást képesek megtapasztalni.
Minden élő mesteres avatás során tény, hogy a mester és a tanítvány között egy energiaszál alakul ki. Amely olyasmi (csak talán kicsit erősebb), mint a rokoni kötelékekben megnyilvánuló energiaszálak. Ez azért van, mert a választott mestered így tud neked segíteni abban, hogy elérd legalább azt a szintet, aminek az átadására létrejött ez a kapcsolat. Természetesen van lehetőség túlnőni a mestert az adott területen (az pedig egyáltalán nem ritka, hogy más területeken a tanítvány van mesteribb szinten), és természetesen a mester is mindig tanul a tanítványtól. Önmagunkat tanuljunk mindannyian, és a Világegyetemet. Az energia oda-vissza áramlik, ha egy kapcsolat természetes. A mester-tanítvány viszony csak egy bizonyos tudás átadási módszer leírására vonatkozik.
Mivel az avatás energia szinten zajlik, már akkor megindulnak a folyamatok, amikor a Szándék eldöntetett. Tehát, amikor elhatároztuk, hogy elmegyünk arra a bizonyos eseményre (nem feltétlen tanfolyam), és jelentkezésünket elfogadták, onnantól már megy a móka! Mivel az avatások jellemzően egy nagyobb volumenű, hirtelen rezgésszint emelkedéssel járnak, ilyenkor az történik, hogy minden, ami ennek a tudásnak a megjelenését eddig akadályozta az életedben, az kezd kitisztulni belőled. Fizikai és lelki szinten is. Nem a mester csinálja ezt, de tud segíteni, és segít is benne. Voltaképpen azért ő a mester, mert képes olyan mértékben csatornázni (a "szívószála" annyira nagy és/vagy tiszta), hogy alkalmasint több ember szutykát is képes legyen átereszteni. Hát nem csodálatos? :)


A tisztulás folyamata mester és tanítvány szemszögéből

Bár az eseményre gyakran hetekkel vagy hónapokkal előbb is lehet jelentkezni és készülni, rendszerint az eseményt közvetlenül megelőző napokban szoktak a résztvevők tüneteket észlelni. Hogy egészen pontosan milyen megtapasztalások ezek, azt nem lehet előre megmondani. Egyénileg teljesen változóak. Ami fő szabályként elmondható, hogy ami akadályoz a dologban, amit megtanulni készülsz (amilyen beavatásra mégy), az kezd kitisztulni. Lehetnek érzelmi tünetek, bizonyos személyekkel való kapcsolatok változnak, máshogy nézel erre vagy arra. Előfordulhatnak fizikai tünetek, bizonyos fantomfájdalmak, vagy régi betegségekre emlékeztető fájások. Elég sűrűn előfordul a megszokottnál gyakoribb és nagyobb mennyiségű vizelet ürítés, vagy más, testi tisztulási folyamatok. Volt már, aki úgy jött tanfolyamra, hogy azt mondta, annyira rosszul volt, hogy azt hitte, el se fog tudni jönni. Tulajdonképpen ő, és a hozzá hasonlók inspirálták ezt a cikket. Nem szeretném azt programozni, hogy ha avatásra jössz, akkor előtte bele fogsz dögleni, mert nem így van. Nagyon sokan jönnek enyhe tünetekkel, amelyek esetleg annyira enyhék is lehetnek, hogy csak itt a tanfolyamon, amikor beszélgetünk erről, akkor jönnek rá, hogy tényleg ők is éreztek valamit. Az írásom célja az, hogy ha valami ilyesmit észlelsz a tanfolyam előtt, akkor lehetőleg ne ess pánikba. Az itt olvasottak alapján dolgozd fel, vagy ha úgy érzed, kérdezz inkább, csak ne pánikolj. Pánik nem kell :)
Számomra, mint mester számára, szintén érezhető a készülődés. Az érzetek, megtapasztalások jönnek, nem én kérem vagy csinálom őket, de tudok segíteni benne, hogy könnyebben távozzanak el. Gyakorta érzékelem az avatandó érzelmeit, esetleges félelmeit az avatástól. De volt már olyan, hogy a nyakfájás, vagy a dohányzás kívánása (a cikk írásakor én már két éve letettem a cigit) jelent meg. Időnként testi fájdalmak is előfordulnak. Elég jellemző, hogy a tanfolyam előtti napokon már nem nagyon alszom, 4-5 órát maximum, és azt is felületesen. Nem azért, mintha szenvednék. Aranyos tanítványok néha szoktak sajnálni, de hidd el, amikor ideérkezel, ez már neked sem fog gondot okozni. Látom, hogy a fájdalom nem az enyém, és teszem, amit tudok, hogy segítsem a feloldódását. Ezek az energiamunkák éjszaka is mennek, sőt általában akkor még intenzívebben, hiszen az ego szundikál, nincsen, ami ellenálljon a változásnak.


Hogyan segítheted elő a folyamatot?

Ami nagyon fontos, az az áramlás előidézése illetve fenntartása. Ami az érzelmeket illeti, próbáld megélni őket, amennyire tudod. Nem kell engedni, hogy elvigyenek, de kerülj tudatosságába annak, ami történik. Lehetőség szerint persze. Tehát nem várom el, hogy megvilágosodj, mielőtt találkozunk :) Ne állj ellen, lélegezz folyamatosan. Ez különösen fontos. Az ellenállásunk mindig fülöncsíphető a légzésünk megváltozásában. Zaklatott, ziháló vagy visszafojtott légzés mindig valamiféle energetikai akadályra utal. Sóhajts, hogy ellazuljon a lényed (a sóhajtás nem csak a fizikai, de a finomabb energiaszintjeid ellazításában is segít), és figyelj a légzésedre, hogy folyamatos legyen.
Víz, minden mennyiségben! Igyál valamivel több vizet a szokásosnál, még akkor is, ha emiatt többször kell meglátogatnod a mellékhelységet. A víz szintén nem csak a fizikai szinten segít a méregtelenítésben, de a spirituális tulajdonsága az, hogy segít neutralizálni, semlegesíteni a saját energetikádat. Tehát azt, ami nem a tiéd, ami töltet, blokk, másoktól átvett korlátozó hiedelem, vagy bármi, ami a saját, természetes energiaáramlásodat akadályozza, azt segít kiüríteni. De nem csak belsőleg, hanem külsőleg is legalább ennyire hasznos. Ha tüneteket észlelsz (feszültség, félelem, bármi), akkor mielőtt pánikba esnél, rágyújtanál vagy bevennél valami szert, zuhanyozz le, kellemes, meleg vízzel. Szánd rá az időt, hogy a víz mindenhol át tudja járni a lényed. Közben vizualizálhatod is, ahogyan megtisztítja az aurádat, és lemossa, majd a lefolyóba magával viszi a lerakódásokat.


Röviden összefoglalva:

Igyál sok vizet, lélegezz folyamatosan, és engedd: ami jön, hagy jöjjön, ami megy, hagy menjen! Szeretettel várlak a következő alkalmon!Ha tetszett az írás és hasznosnak találtad, akkor kérlek, oszd meg a bejegyzés alatt látható (facebook, g+1, pinterest, stb.) gombok segítségével. Köszönöm! <3