Miért jó, ha ismerem a Krónikámat?

Ezt a végtelen energiát, ezt a kimeríthetetlen Forrást számos módon használhatjuk saját épülésünkre. Minthogy alapból is hozzá vagyunk kapcsolva, az energiánk voltaképpen egy és ugyanaz vele. Tehát, amikor az Akashához kapcsolódunk, saját legmélyebb lényegünkhöz kapcsolódunk, és abból tudunk újra felöltekezni energiával. Mintha a saját dns-ünkkel írnának minket újra. Mint egy fiatalító kezelés őssejtekkel! Itt azonban egy mélyebb, rezgés szintű információ újra „betöltésével”, azaz az eredeti létértelmünk felelevenítésével, arra való emlékezéssel töltekezhetünk újra.

Az energiával önmagában már lehet gyógyulni, gyógyítani (azaz regenerálódni, a saját, természetes harmóniánkat helyreállítani). Kérdések, kezelések során felmerülhet, hogy idegen energiák (entitások, energialények) tartózkodnak a személyes terünkben (aura), ezeket el lehet távolítani, a személyes teret meg lehet tisztítani. Kiegyensúlyozhatjuk a finomenergia-áramlási rendszerünket, amely az elsődleges vonal a fizikai testünkben, ahol a betegségek kialakulhatnak. Relaxálhatunk, kisimíthatjuk az elménket. Ihletet, rámutatást kaphatunk, ötleteket, megoldásokat esetleg olyan problémákhoz, amelyek régóta kínoznak minket. Feltárhatjuk különböző szituációk, kapcsolatok okait, akár előző életekben kutakodhatunk, amennyiben ez az, ami az utunkon segít. Korábbi események energia lenyomatait oldhatjuk saját magunk és szeretteink (elődeink) spirituális erőteréből.
Mindenek fölött azonban magasabb önismeretre tehetünk szert, ezáltal közelebb jutva igaz valónkhoz és a létezés végső céljához, azaz a megvilágosodáshoz.

Az Akasha mint elsődleges Forrás egy rendkívül finom energia. Így látványos akciókat, csodálatos gyógyulásokat kevésbé valószínű, hogy elérhetünk vele. Kíméletesen, ám nagyon mélyen hat, így ha megtanulunk együtt dolgozni vele, és nem csak kíváncsiskodunk, hanem a részünkről szükséges energiát is belefektetjük a fejlődésünkbe, akkor valóban gyökeresen megváltoztathatja az életünket.

Sokan hiszik, hogy az Akashát olvasó személy egyfajta látó, és megmondja a jövendőt. Természetesen a meditáció mind magasabb és magasabb szintjein az ember egyre mélyebben képes belehatolni ennek a végtelen tudásnak a szövetébe. Azonban a jövendő soha nincsen kőbe vésve, hála az emberiség nagy adományának, amit úgy hívnak: Szabad Akarat. A jövőjét csak annak lehet megmondani, aki nem változik egyáltalán semmit sem. Ehhez azonban nem kell különösebb tudás vagy képesség, elég egy erős közepesen fejlett emberismeret. Ám egy ember szabad lény, ezért bármikor és bármilyen körülmények között képes megváltoztatni a sorsa kimenetelét. Amit az Akasha ehhez hozzá tud tenni az az, hogy rálássunk az esetleges akadályokra, hogy megértsük, mit és miért kell megváltoztatnunk, vagy hogy a megértés tiszta fénye által képesek lehessünk régi minták elengedésére.