Hogyan lehet az Akashát használni?

Mostani világunkban gyakorlatilag mindenki képes használni az Akashát a saját és mások javára. A mindenütt jelen lévő energiamezőnek köszönhetően mindenki eleve kapcsolódva van a Krónikához, de ez a kapcsolat nem teljes, amíg nem válik tudatossá. 

Képzeljük el, hogy van a fejünkben egy hátsó ajtó, amit lezárva tartanak. Mindez a mi érdekünkben történik, hiszen mi történne, ha egy csapásra rendelkeznénk az emberiség teljes emlékezetével? Gyakran már a hétköznapi ügyes-bajos dolgaink, teendőink annyira lekötik a memóriánkat, hogy óhatatlanul elfelejtünk ezt-azt. Ha az a bizonyos hátsó ajtó nem lenne zárva, kontrollálhatatlanul és felfoghatatlan mennyiségben ömlenének az információnk az elménkbe, ez pedig nem segítené, hanem éppenséggel akadályozná a működésünket. A cél tehát a tudatosság emelése, ezáltal az információk szűrése.

Spontán kapcsolódások történnek mindannyiunkkal elég gyakran. Amikor hirtelen támad egy jó ötletünk, minden előzmény nélkül, amire nem is számítottunk. Vagy megérezzük, hogy mi történik egy közeli családtagunkkal. Álmainkban, meditáció közben is szintén tudunk kapcsolódni a Forráshoz önkéntelenül. Amikor például egy hozzánk közelálló személlyel történteket megérezzük, az történik, hogy a hátsó ajtó résnyire felnyílik. Egy bizonyos szinten mindannyian egyek vagyunk, és mindannyian összeköttetésben állunk egymással. Ahogy most a részecskekutatók már kimutatták, egy félbevágott részecske egyik felének ingerlésére a részecske másik fele is reakciót mutat, noha azt nem érte inger. Valami ilyesmi történik ekkor is. Nagyon mélyen, az Egység szintjén tudatában vagyunk minden történésnek, de ez túl sok információ lenne az éber elménknek. Így inkább csak azokra vagyunk érzékenyek, akik valamiért fontosak, sokat számítanak nekünk. Velük kapcsolatban is inkább az intenzívebb élményeket tudjuk spontán érzékelni. Tehát minél erősebb energiát tartalmaz az esemény, szituáció által kiváltott töltet, és minél közelebb áll hozzánk a személy, aki az esemény részese, annál nagyobb a valószínűsége, hogy megérezzük, megálmodjuk, stb. azt, ami vele történik.

Tehát a „paranormális” képességeit az ember nap, mint nap használja, de nincsen ennek tudatában. Ez pedig rengeteg galibát tud okozni. Mint Harry Potter, aki nem ismervén varázslói képességeit, véletlen eltünteti az állatkerti kígyó elől az üveget, és elszabadul a káosz. Pontosan így, kiképzetlen varázslótanoncként éljük a mindennapjainkat. Minden egyes elengedett gondolat, érzés, valamiféle rezonanciát vált ki a külvilágban (pillangó effektus). És rendkívüli módon meg tudunk lepődni, amikor az eleresztett kicsiség felnagyítva, a tornádó erejével tér vissza és csap le ránk.

Az Akasha használatának módja szinte személyenként eltérő. Mivel a fizikai elménk különbözik (lelkileg egyek vagyunk), és ezáltal az érzékelésünk és észlelésünk is mindannyiunknak különböző, így az Akasha energiáját is máshogy tudjuk használni. Mindenkinek más az élete, és más a dolga, feladata ezzel az energiával. Vannak, akik a puszta energiát tudják használni gyógyulásra, gyógyításra, terek tisztítására. Van, aki színeket, képeket lát, érzeteket észlel, akár szagokat, ízeket tapasztal. És van, akinél a „beszélgetős műsor” is működik, azaz a rezgések az agyban közvetlenül szöveggé alakítódnak.
Vannak, akiknek maga az Akasha közvetítés fő irány lesz az életútjukban, de még ennél is többen vannak azok, akik a már meglévő tudásuk mellé, kiegészítőnek építik be ezt a módszert. Egy kineziológus, masszőr vagy reiki mester kitűnően ötvözheti már ismert és bevált módszereivel az Akasha olvasását. Sokkal hatékonyabban tudunk másokon is segíteni, ha a közös tudásból merítve hamarabb "rátapintunk a lényegre", megismerjük kliensünk problémáit, úgymond "ráérzünk", hogy mi az, amivel nem képes szembenézni, mi okozhatja és hol vannak a blokkjai.
Az Akasha olvasás nem markáns módszer, nem tudunk vele gyulladt vakbelet operálni, de feltárhatjuk a vakbélgyulladás okait, megtudhatjuk, hogy mit kell tennünk a gyorsabb gyógyulás érdekében, és megérthetjük, miért is volt szükség erre a tapasztalásra. Az Akasha ismerete jelentősen felgyorsítja az egyéni fejlődési folyamatokat - persze csak akkor, ha elfogadjuk a tanácsait.